Werkwijze

Door middel van persoonlijke begeleiding op weg naar een beter zelfbeeld.

Werkwijze

Hoe ik te werk ga

Stap één

We starten met een intake-gesprek van een uur. Tijdens dit gesprek proberen we samen een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van wat jouw vraag is. Waarom ben je op zoek gegaan naar coaching? Waar loop je tegenaan?

Tijdens de intake proberen we tot de kern van jouw vraag te komen, en een beeld te krijgen van wat het precies is waar je aan zou willen werken, en waarom. Het waarom is een ontzettend belangrijk aspect van je vraag omdat de motivatie achter een vraag soms ook kan wijzen op een ander onderliggend probleem dat eigenlijk prioriteit heeft.

Zodra we een helder beeld hebben van waar je graag aan wilt werken, gaan we een eerste opzet maken van hoe we dit gaan doen. Een eerste opzet, omdat in de praktijk vaak blijkt dat men er gaandeweg het proces achter komt dat de werkwijze bijgeschaafd of zelfs omgegooid moet worden. Dit is helemaal niet erg, sterker nog, het vergroot de zelfkennis!

Als uit de intake blijkt dat mijn werkwijze niet bij jouw vraag past zal ik mijn best doen om je verder te helpen met wat tips van andere coachings of ander advies.

Stap één

Tijdens de intake kijken we naar wat jouw vraag is, waar je aan wilt werken en maken we een begin met uitzoeken welke werkwijze goed bij jou past.

Stap twee

We maken een opzet, een flexibel plan dat tijdens het traject naar behoefte bij te stellen is en gaan hiermee aan de slag. Je krijgt telkens kleine, laagdrempelige opdrachtjes mee om aan te werken in de tijd tussen twee sessies.

Stap twee

Na de intake plannen we samen een aantal sessies van anderhalf uur per keer in. Tijdens elke sessie evalueren hoe het in de voorgaande tijd is gegaan met betrekking tot je vraag. Heb je er aan kunnen werken? Wat viel je op, heb je nieuwe inzichten opgedaan? Wat ging er goed, en waar zie je nog ruimte voor verbetering?

We analyseren samen waar je staat in je proces, en stemmen daar dan telkens de voortgang op af. We bekijken per keer of er dingen anders moeten, of je belangrijke doorbraken hebt gehad, en of het je gelukt is om aan de opdracht te werken die je in de vorige sessie hebt meegekregen.

Je krijgt telkens aan het einde van een sessie een kleine, laagdrempelige opdracht mee die is afgestemd op jouw vraag en werkstijl. Denk hierbij aan ergens extra aandacht aan geven, een start maken met het ontwikkelen van een kleine nieuwe gewoonte of een kleine observatie- of schrijfopdracht.

 

Stap drie

Na een vooraf overeengekomen aantal sessies, of op het moment dat jij aangeeft daar behoefte aan te hebben, kunnen we gaan evalueren. Ben je tevreden over je voortgang? Wat heb je geleerd in het coachingstraject? Wat is er veranderd?

Tijdens de evaluatie gaan we ook kijken naar wat jouw verdere behoefte is. Als je helemaal tevreden bent met waar je op dat moment staat kunnen we het traject afsluiten. Ik kan je als je dat prettig vindt nog wat opdrachtjes of informatie meegeven waar je zelf mee bezig kan blijven.

Als je het gevoel hebt wat meer nodig te hebben kunnen we het traject voortzetten, maar indien gewenst kan ik je ook doorverwijzen naar een andere coach of instantie, mocht dat het beste zijn.

 

Stap drie

Evaluatie. We kijken terug op je traject, hoe je het ervaren hebt en evalueren of je behoefte hebt aan voortzetting, afsluiting of wellicht doorverwijzing.

Afspraak maken?

Direct een afspraak maken? Ga naar het contactformulier om contact op te nemen.